Τι είναι η ομοιοπαθητική

Τι είναι η ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική είναι ιατρική πράξη.είναι μια θεραπευτική μεθοδος που βοηθάει τον οργανισμό να απαλλαχθεί από τα συμπτώματα και τις ασθένειες με ήπιο,ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει τον οργανισμό σαν ολόκληρο σύστημα λαμβάνοντας υπόψιν το σώμα,την ψυχή και τον νου αλληλένδετα.
Ο στόχος της ομοιοπαθητικής είναι να διορθώσει την αιτία κάθε ασθένειας και όχι απλά να καλύψει ή να εξασθενήσει τα συμπτώματα.Αυτό το πετυχαίνει βοηθώντας και διεγείροντας την ζωτική δύναμη του κάθε οργανισμού για αυτοίαση.Έτσι προσφέρει όχι μόνο ανακούφιση των συμπτωμάτων αλλά γενικότερα καλυτε΄ρευση και αρμονία σε όλα τα επίπεδα.Δεν έχει παρενέργειες είναι μη-τοξική και καθόλου εθιστική.Προσφέρει θεραπεία στο σώμα στην ψυχή και στον νου με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Πως και πότε ξεκίνησε η ομοιοπαθητική

Ιπποκράτης


Όμοιος και πάθος ,δηλώνουν ότι προκαλεί την ασθένεια και την θεραπεύει.
Ο ιπποκράτης (469-399πχ) πρώτος ξεκίνησε την γενική και κύρια ιδέα και αρχή της ομοιοπαθητικής.Το ‘’όμοιος ομοίο θεραπεύει’’και το ‘’ωφελείν η μη βλάπτειν’’

Στην συνέχεια ο Σωκράτης είπε ότι όπως ακριβώς δεν πρεπει να επιχειρούμε να να θεραπεύσουμε μάτια χωρίς κεφάλι ,ούτε κεφαλι χωρίς σώμα ,έτσι ούτε και σώμα χωρίς ψυχή.

Hanemann

Έδωσε σημασία στο σύνολο.Αργότερα ο Σάμουελ Χαιχεμαν 91755-1843) διαπίστωσε και συνέχισε αυτές τις αρχικές θεωρίες.Είδε πως όταν δοκίμαζε κινίνη σε υγιή οργανισμό προκαλούσε τα συμπτώματα της ευλογιάς,ενώ σε άρρωστο την θεράπευε.
Αυτό έγινε και ο ‘’νόμος των ομοίων΄΄.Το 1811 εξέδωσε το ‘’όργανον’’ της ομοιοπαθητικής με όλα όσα διαπίστωσε και σύγκρινε στην πορεία του έργου του.Ο Κέντ (1849-1943) συνδίασε το συναίσθημα ,τα σωματικά συμπτώματα και το νοητικό μερος του οργανισμού για να το ονομάσει ιδιοσυγκρασία.
Ο καθηγητής ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ είναι ο σύγχρονος μεγάλος δάσκαλος της Ομοιοπαθητικής που καταθέτει τις γνώσεις του με εμπιστοσύνη στους νεότερους που συνεχίζουν το έργο της ομοιοπαθητικής θεραπευτικής.

Σε ποιους απευθύνεται η ομοιοπαθητική.

Σε όλους.Σε άνδρες ,γυναίκες ,παιδιά.εγκύους,ηλικιωμένα άτομα καθώς και σε ζώα και κατοικίδια.

Στατιστικά στοιχεία
40.000 γιατροί την ασκούν.100 εκατομμύρια την δοκίμασαν ,1% της ευρωπαικής φαρμακευτικης αγοράς.

6,044 thoughts on “Τι είναι η ομοιοπαθητική