Οδηγίες στην ομοιοπαθητική αγωγή

Χρονοδιάγραμμα ομοιοπαθητικής θεραπείας

hooΗ ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει οξεία και χρόνια περιστατικά.ο χρόνος θεραπείας είναι διαφορετικός από ένα οξύ περιστατικό (πχ επιπεφυκίτιδα)από ότι σε χρόνια περιστατικά (πχ σπαστική κολίτιδα)

Επίσης εξαρταται πολύ από τον οργανισμό ,από το πόσο σωστά θα ακολουθήσει την θεραπεία και από το αν το ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι σε ισχύ.
Υπάρχουν διαφορετικές αντιδράσεις στην ομοιοπαθητική θεραπεία.
Σε κάποιες περιπτώσεις βλέπουμε άμεση βελτίωση .Σε κάποιες χρειάζεται να προστεθούν και άλλα ομοιοπαθητικά φάρμακα.Σε άλλες χρειάζεται να περάσει αρκετός καιρός για να έρθει η θεραπεία.
Υπάρχει καποιες φορές της ‘’αρχικής επιδείνωσης’’ στην ομοιοπαθητική,αυτό δεν είναι παρά η εξακρίβωση του σωστού ομοιοπαθητικού φαρμάκου.Επίσης κάποιοι αναφέρουν όταν προχωρούν στην θεραπεία τους επανεμφανιση παλαιών συμπτωμάτων σε ελάχιστη κλίμακα και αυτό επίσης δηλώνει την σωστή επιλογή φαρμάκου .Το σχεδόν σίγουρο που εκτιμάται από τις θεραπείες είναι η γενική ευεξία παράλληλα με την θεραπεία των συμπτωμάτων.

Οδηγίες στην ομοιοπαθητική αγωγή

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα έχουν πολλή δύναμη αλλά παράλληλα είναι και πολύ ευαίσθητα.Αυτό σημαίνει πως αντιδοτούνται εύκολα ,δεν βλάπτουν ,απλά δεν λειτουργούν.Καλό γενικά είναι κατά την διάρκεια της ομοιοπαθητικής αγωγής να λαμβάνονται κάποια μέτρα για πιο αποτελεσματική και γρήγορη θεραπεία.
Όπως να χρησιμοποιειται οδοντόκρεμα καταλληλη για ομοιοπαθητική θεραπεία καθώς και να αποφευγονται μείζοντα αγχολυτικά ,κορτιζονη και βαριές αντιβιώσεις.Επίσης ο καφές (καλύτερα χωρίς καφείνη),η κοκα κολα,το μαυρο τσαι,τσίχλες με μεντα η δυόσμο,έντονες μυρωδιές (πχ ναφθαλίνη) υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες και ακτινοβολίες.

1,054 thoughts on “Οδηγίες στην ομοιοπαθητική αγωγή

Leave a Reply