Αρχές της ομοιοπαθητικής

Aρχές

Η ασθένεια ή το σύμπτωμα αυτής έρχεται όταν υπάρξει διαταραχή της ζωτικής ενέργειας του συστήματος του οργανισμού. Όταν χαλάσει η ισορροπία από εσωτερικά ή εξωτερικά ερεθίσματα. Τα συνήθη εξωτερικά ερεθίσματα είναι τα χημικά ,τα φάρμακα ,οι τοξίνες ,η ρύπανση,η ραδιενεργεια,το τι τρώμε και τα εσωτερικά ερεθίσματα είναι τα κατεξοχήν αρνητικά γρήγορα συναισθήματα (θυμός άγχος κλπ) ή τα αργά αρνητικά συναισθήματα (θλίψη κλπ) .Οι αρνητικές σκέψεις έλκουν αρνητικές καταστάσεις και αρνητικά συμπτώματα.Υπάρχει τομέας της υγείας που λέγεται ψυχο ανοσολογία που συνδεει τον αρνητισμό της ψυχής με το ανοσοποιητικό μας.Σε αντίθεση με τα γρήγορα συναισθήματα του θυμού ,αργά συναισθήματα όπως η αγάπη η ευγνωμοσύνη διορθώνουν πολλά.

Ο κάθε οργανισμός έχει την δική του θεραπευτική δύναμη που για κάποιο λόγο ξεχάστηκε να αναλάβει δράση. Ο στόχος είναι να δυναμώσει ο οργανισμός τη ζωτική του δύναμη την άμυνα ώστε να αναλάβει η θεραπευτική του δύναμη να ‘’λύσει’’τα συμπτώματα ή την ασθένεια.Ένα απλό παράδειγμα είναι το έκζεμα.Η συμβατική ιατρική δίνει μια κορτιζονούχο κρέμα και περνάει παροδικά ή περνάει και εμφανίζεται με άλλη μορφή αργότερα.Αυτό στην ομοιοπαθητική ονομαζεται ‘’καταπίεση’’ καθώς δεν θεραπεύτηκε.Ενώ η ομοιοπαθητική προσπαθεί να βρει και να θεραπεύσει την αρχική αιτία του συμπτώματος της ασθένειας.Ας πούμε ,το έκζεμα έχει πιθανές αιτίες το άγχος ,τις τοξίνες ,έλλειψη βιταμινών ,τροφική δυσανεξία,ή αλλεργίες κλπ και δεν είναι όλα το ίδιο.Στην συμβατική ιατρική η ουσία που θεραπεύει το έκζεμα είναι μία,ενώ στην ομοιοπαθητική είναι εκατοντάδες ιδιαίτερα για τον κάθε ασθενή.Στην ομοιοπαθητική δεν φτάνει το σωματικό σύμπτωμα για την θεραπεία της ασθένειας που προκαλεί το σύμπτωμα .Χρειάζονται στοιχεία από την ψυχή τον νου καθώς το σύμπτωμα είναι η αντίδραση στην ασθένεια.

Ασφαλεια

Η ομοιπαθητική είναι ασφαλής θεραπευτική μέθοδος καθώς και αποτελεσματική χωρίς παρενέργειες ,μη τοξική ,μη εθιστική.Παρόλα αυτά δεν είναι πανάκεια ούτε αντικαθιστά πλήρως την συμβατική ιατρική.Γιαυτό είναι σημαντικό ο γιατρός που την ασκεί να μπορεί να αξιολογεί τα συμπτώματα να αντιλαμβάνεται το είδος της θεραπείας που πρεπει να ακολουθηθεί και να γνωρίζει τα όρια του. Έτσι ώστε να επιτρέπει η όχι την ομοιοπαθητική θεραπεία ή να την τροποποιει ώστε να επέλθει το μέγιστο δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα.

1,924 thoughts on “Αρχές της ομοιοπαθητικής

Leave a Reply